Jeugdboekenmaand 2018: Het grote Beebots spel

Eureka, het is feest in de bib! De maand maart is begonnen en dan is het naar jaarlijkse gewoonte Jeugdboekenmaand. Dit jaar is het thema ‘Wetenschap en techniek‘.

Enkele kleuterklassen uit Groot-Zaventem maken deze maand kennis met onze nieuwe huisdiertjes: de Bee-Bots. Dit zijn robotbijtjes die je zelf kan programmeren om een parcours af te leggen. De klas die tijdens het spannende Bee-Bots spel de meeste honingbolletjes verzamelt, krijgt op het afsluitingsfeest in mei een mooie prijs.

Op woensdag 21 maart kunnen alle kinderen van 6 tot 12 jaar gratis onze bijtjes komen uittesten in Bib De Factorij tussen 14 – 17 uur.

Uiteraard is er opnieuw een knutselwedstrijd dit jaar! Laat je creativiteit de vrije loop en ontwerp je eigen kaftpapier. Het winnende ontwerp zal echt gedrukt worden en gebruikt worden tijdens onze kaftdagen in september. Meer informatie over de wedstrijd vind je in de bib en hier.

Op het einde van de Jeugdboekenmaand worden de leerlingen van het 3de leerjaar van De Vleugel en van Gemeenteschool Zaventem creatieve uitvinders tijdens een workshop van Wim Collin.

Kom zeker eens langs in de bib want we hebben ook een heleboel nieuwe boeken over wetenschap en techniek.

Tot dan!

 

About bibzaventem