Openingsweekend bibliotheek De Factorij

Ontdek vanaf vrijdag 21 april 2017 onze nieuwe bibliotheek De Factorij! Bij een nieuwe bib hoort bovendien een gloednieuw logo. Dit ontwerp van Femke Vanbelle kan je nu al bewonderen.

De bib is tijdens het weekend van 21, 22 en 23 april het hele weekend open en je kan deelnemen aan workshops, een ontbijt, een onvoorspelbare poëzielezing, … Hieronder vind je het volledige programma.

Vrijdag 21 april

Vrijdag 21 april om 9 uur openen de Zaventemse schoolkinderen samen met de Burgemeester en met de Schepen van bibliotheekwezen en uiteraard met de lezers feestelijk de nieuwe bibliotheek. Iedereen is welkom voor een hapje, een drankje en een verrassing.

Zaterdag 22 april

Om 14 uur kunnen jongeren vanaf 15 jaar leren poetry slammen in de bib. Slam Poetry is een combinatie van poëzie, voordracht, rap en performance. Creatieve durvers kunnen zich inschrijven via bibliotheek@zaventem.be. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Van 17 tot 18 uur treedt de stand up comedian Steven Gabriëls op.

Zondag 23 april

Zondagochtend verwelkomt De Factorij u met een ontbijtfilm om 10 uur. Kinderen tussen 9 en 12 jaar kunnen om 10u een toffe game workshop volgen in de bib. We maken ons eigen platform, puzzel of arcadespel en testen natuurlijk alle games uit! Dit doen we met de app Sketch Nation,  die je gratis kan downloaden op je tablet of smartphone (Apple en Android) of via de website op je pc. Neem je eigen toestel mee! Liefst een tablet, anders een smartphone of pc. Inschrijven voor deze workshop kan in de bib of via jeugdbib@zaventem.be. Reeds volzet!

Tussen 14u30 – 15u30 ontvangen we in de bib twee jonge dichters die samen met jullie de geheimen van onze poëziecollectie ontdekken. In ‘De blinddoek’ dragen Sylvie Marie en David Troch gedichten voor die door geblinddoekte deelnemers gekozen worden. Een onvoorspelbare poëzielezing dus, zowel voor liefhebbers als voor nieuwsgierigen. Inschrijven kan via bibliotheek@zaventem.be of in de bib.

Tot dan!

About bibzaventem