Start van de voorleesweek op 20 november


Van 20 tot 28 november loopt de voorleesweek, een jaarlijkse campagne die volwassenen wil aanmoedigen vaak voor te lezen aan kinderen. In de bib, waar maandelijks enkele keren wordt voorgelezen, werd de start van deze week enthousiast gevierd. Vanaf 10u werden kinderen gegrimeerd en konden ze allerlei spelletjes spelen (een tekening kleuren, een parcours afleggen met een knikker balancerend in een lepel, …) in afwachting van één van de twee voorstellingen van clown Masjoefel, die ook een verhaaltje voorlas. Na de voorstelling kregen de kinderen een ballon mee en werden ze getrakteerd op een drankje en een koekje.

Op deze dag werden ook onze nieuwe voorleeskoffertjes uitgestald. Elk koffertje, gericht op verschillende leeftijdscategorieën (0 tot 3 jaar, 3 tot 6 jaar en 6 tot 9 jaar), bevat 5 boekjes, een dvd, een cd en een knuffel.

Naar aanleiding van deze voorleesweek ging clown Masjoefel ook op stap naar de kleuterscholen van Nossegem en Sint-Stevens-Woluwe.

Wil je weten wanneer er wordt voorgelezen in de bib, kijk dan in de Evenementenkalender van de Gemeenteberichten of de online versie.

About bibzaventem